събота, 5 януари 2019 г.

Приапизъм – дълготрайна ерекция



Наименованието приапизъм идва от богът на плодовитостта Приап от древногръцката митология. Според легендата мъжкото му достойнство тежало колкото цялото му тяло. Какво е приапизъм и какво още трябва да знаете за него?


Приапизъм е болезнена продължителна ерекция, която обаче не е предизвикана от сексуална (на физическо или психическо ниво) възбуда. При приапизъм кръвта интензивно навлиза в двете кавернозни тела на пениса, което води до втвърдяването му, но само в основата, докато гъбестото тяло на уретрата и главичката не се засягат и остават меки.

Има два вида приапизъм:

    Идиопатичен - самостоятелно заболяване, чиито причинители все още не са категорично потвърдени от медицината. При този вид приапизъм се наблюдават неврологични нарушения и повишено артериално налягане и кръвоток. Болката и напрежението е по-малко, няма исхемия и рисковете, които крие състоянието са по-малко.



    Вторичен (следствие от дадени обстоятелства и заболявания). При този вид приапизъм е затруднено венозното оттичане и кръвта се събира в кавернозните тела. Появява се оток, исхемия, фиброза на кавернозните тела.

Вторичният приапизъм може да възникне вследствие прием на лекарства и опиати, интензивен полов акт, травма, високо кръвно налягане, левкимия и други кръвни заболявания, тромбоза, невропатия, мозъчен инсулт, прием на антикоагуланти, карцином на пениса и уретрата, простатит, неврологични и инфекциозни заболявания и т.н.

Необходимо е възможно най-бърза лекарска намеса, тъй като, след няколко часа в това състояние, могат да възникнат трайни увреждания – исхемия, тромбоза, увреждане на кръвоносните съдове, импотентност.

Една от процедурите за лечение на приапизъм се изразява в изтегляне на събралата се, почти съсирена поради липсата на кислород, кръв в кавернозните тела, посредством игла. Може да се наложи медикаментозно и друг вид лечение.



https://erekcia.bg/

Добрата ерекция означава добър секс, а добрия секс означава високо самочувствие и пълноценен живот. Можете да ги имате с помощта на сексуалния стимулант  Купидон хапчета за ерекция– натурален билков продукт, създаден да помогне на всеки мъж с еректилни проблеми, без никакви странични ефекти. Cupidon спомага за подобряване на сексуалния живот, действа благоприятно при отслабване на ерекцията или при нейното отсъствие, удължава половия акт. Таблетките оказват изключително въздействие върху еректилната дисфункция, която представлява невъзможност да се постигне или да се поддържа ерекция на мъжкия полов член.

Няма коментари:

Публикуване на коментар