сряда, 9 януари 2019 г.

Често срещани сексуални проблеми при мъжа



Сексуалните проблеми при мъжете могат да бъдат най-различни и силно тревожат силния пол. Те могат да се появят във всеки един момент от сексуалния контакт и пречат на двойката да изпита удоволствие от физическата близост помежду си. Въпреки че по-голямата част от сексуалните проблеми са лесно лечими голяма част от мъжете не смеят да говорят открито за тях с лекар. Навременното лечение може да доведе до бързо справяне с проблема.

Кои са по-често срещаните сексуални проблеми при мъжете?

Еректилна дисфункция – това състояние е известно още с наименованието импотентност. При еректилната дисфункция мъжът не е в състояние да поддържа ерекция за времето достатъчно за сексуален контакт със своята партньорка. Причините за това състояние могат да бъдат както физически, така и психологически. Някои хронични заболявания като атеросклероза, употребата на определени медикаменти, неврологични заболявания могат да бъдат причина за еректилна дисфункция. Към психологическите причини спадат стресът, депресия, напрегнатост и притеснение на мъжа относно неговите сексуални способности.

Нарушения в еякулацията. Тук спадат няколко различни състояния:

– преждевременна еякулация – при това състояние еякулацията настъпва прекалено рано – преди или малко след пенетрация. Преждевременната еякулация е най-често срещания сексуален проблем при мъжете и много често се дължи на притеснение на мъжа, относно сексуалните му способности да задоволи своята партньорка.

– подтисната еякулация – противоположно на преждевременната тук еякулацията настъпва прекалено бавно. Може да се дължи на травматичен стрес или недостатъчно влечение между двамата партньори.

– ретроградна еякулация – по време на акта на еякулация част от спермата се връща назад и постъпва в пикочния мехур на мъжа, вместо да мине през уретрата и да излезне на върха на пениса. Този вид нарушение в еякулацията е по-често срещана при мъже, страдащи от диабет и такива преминали през операция на простата или пикочния мехур.

Подтиснатото сексуално желание или намаление на либидото при мъжа се свързва с намаляване на желанието на мъжа за сексуални контакти. Този проблем може да се дължи на физически и психологически фактори. Често се свързва с намаляване на нивата на основния мъжки полов хормон – тестостерон. Може да се дължи още на употребата на антидепресанти, високо кръвно налягане и проблеми във връзката между двамата партньори.

Какво е лечението на сексуалните проблеми при мъжете?

Първо трябва да се определи каква точно е причината за съответния сексуален проблем и дали тя е физическа или психологическа. Лечението може да включва следното:

– терапия с медикаменти на заболяването, причина за сексуалния проблем при мъжа.

– хормонална терапия ако се открие намаление на нивата на тестостерона в организма на мъжа.



– психологическа терапия при депресия, напрегнатост или чувство на страх, които водят до въздържане от сексуални контакти.


Сексуалните проблеми, може да решите с помощта на Купидон Cupidon хапчета за ерекция. Напълно безвредни и без странични ефекти. Имайте силна, здрава и по-продължителна ерекция със секс стимуланта Купидон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар