петък, 4 януари 2019 г.

Хранителни вещества за сексуалната функция


Здравословният сексуален живот зависи от доброто хранене. Не се съмнявайте в това! Добрата нервна функция, балансираните нива на хормоните, добрият кръвопоток към половите органи, са от съществено значение за сексуалната активност. За да се поддържат тези системи е важно в менюто ни да присъстват храни като бобови растения, зърнени продукти и други сложни въглехидрати, много плодове и зеленчуци, качествени протеини.

Кафе с лимон – за какво е полезно?

Обърнете специално внимание на консумацията на цитрусовите плодове, които съдържат витамин С. Той е важен за укрепване на стените на кръвоносните съдове. Също така не пропускайте и нискомаслените млечни продукти, бадеми, скумрия, сусамово семе, тъй като те са богати на рибофлавин (витамин В2), който е важен за женското здраве.

Кои други хранителни елементи могат да подобрят сексуалната ви функция и как да си ги набавите?

Витамин Е и сексуална функция

Според някои експерти недостигът на витамин Е може да наруши сексуалната функция. Освен под формата на хранителни добавки, може да си го осигурите и чрез консумацията на зехтин, ядки, семена, зелени зеленчуци, тиква, сушени кайсии, киви и други.

6 важни за мозъка витамини и минерали

Преборете умората

Умората и депресията са сред най-често срещаните причини за отказ от секс. Колко често спортувате? Знаете ли, че редовната физическа активност спомага да намалите нивото на стрес и подобрява сексуалната функция. Също така, спортът стимулира секрецията на ендорфини и кръвни клетки. Умората ви би могла да се дължи и на желязодефицитна анемия. Добавете към менюто си червено месо, риба, черен дроб, боб, спанак, сушени плодове.

Не забравяйте за цинка

Знаете ли, че цинкът е свързан със сексуалната функция и качеството на спермата? Микроелементът се съдържа в добри количества в храни като морски дарове, храни от животински произход, черен дроб, мляко, боб, яйца, ядки и пълнозърнести храни.

Не на последно място, опитайте се да намалите консумацията на алкохол, тютюнопушенето и консумацията на наситени мазнини, които се съдържат в любимите ни и вредни лакомства, палмовото масло, кравето масло, млечните продукти и други. Те са една от причините за повишаване на холестерола в кръвта и натрупването на атеросклеротични мастни плаки върху кръвоносните съдове около сърцето. Всичко това нарушава кръвообращението като засяга и кръвопотока към половите органи.



https://erekcia.bg/

Добрата ерекция означава добър секс, а добрия секс означава високо самочувствие и пълноценен живот. Можете да ги имате с помощта на сексуалния стимулант  Купидон хапчета за ерекция– натурален билков продукт, създаден да помогне на всеки мъж с еректилни проблеми, без никакви странични ефекти. Cupidon спомага за подобряване на сексуалния живот, действа благоприятно при отслабване на ерекцията или при нейното отсъствие, удължава половия акт. Таблетките оказват изключително въздействие върху еректилната дисфункция, която представлява невъзможност да се постигне или да се поддържа ерекция на мъжкия полов член.

Няма коментари:

Публикуване на коментар