четвъртък, 20 декември 2018 г.

Най-честите сексуални проблеми при мъжа



Въпреки, че сексът е част от нашият живот и начин на съществуване, на тази тема все още не се говори достатъчно. Затова и при двата пола се срещат сексуални проблеми, които се дължат на различни причини, но в повечето случаи нито мъжете, нито жените търсят тяхното решение.

Сексуалната дисфункция може да е свързана с липсата на възбуда, невъзможност до достигането на оргазъм и пр.
Най-често срещаните проблеми при мъжете в тази насока са еректилната дисфункция, нарушения при процеса на еякулация и намаляване на сексуалното желание (либидото).
Нарушенията, свързани с еякулацията, са няколко вида. Преждевременната еякулация е свързана с достигането на оргазъм на мъжа веднага след проникването на пениса или при по-тежки случаи дори при докосването на възбудения мъжки полов орган.
Забавената еякулация е обратна на преждевременната и често пъти мъжът не успява да достигне до върховното удоволствие. Причините за този вид нарушения на сексуалната фукнция могат да са както незаинтересованост към партньора и липса на възбуда, така и психически травми или други психологически фактори.
Ретроградната еякулация представлява невъзможност на семенната течност да премине в уретрата, което довежда до връщането й в пикочния мехур. Този проблем засяга най-често мъжете, страдащи от диабет или от диабетна невропатия (увреждане на нервите). Купидон
Ретроградната еякулация може да настъпи и след хирургическа интервенция на шийката на пикочния мехур, простатата или след някои коремни операции.
Еректилната дисфункция, или така наречената импотентност, представлява неспособност да се достигне ерекция или да се задържи на ниво, достатъчно за осъществяването на полов акт.



Състоянието е по-често срещано при по-възрастните мъже, но е възможно да се появи и при по-млади хора, вследствие депресия, тревожност или употребата на някои медикаменти и антидепресанти. Особено често се среща сред мъжете с диабет и високо кръвно налягане.
Загубата на либидото или липсата на сексуално желание и възбуда са също един от често срещаните проблеми в сексуално отношение. Проблемът може да се дължи както на физически, така и на психически фактори.
Ниските нива на мъжкия полов хормон, тестостерон, могат да доведат до появата на психическо неразположение, депресия и тревожност, диабет, високо кръвно налягане и други, които от своя страна да причинят липсата на желание за полов контакт

1 коментар:

  1. Случва ми се понякога ерекцията да ми спада по време на полов акт, но с Купидон хапчета забравих за този проблем
    препоръчвам ги

    ОтговорИзтриване